Werkwijze

Van idee naar echte speld

Er zijn meerdere manieren om te komen tot het ontwerp van een speld. Misschien heeft u al een bestaande speld of ontwerp klaarliggen waar we de opties van kunnen bekijken of misschien wilt u helemaal van begin af aan bij het ontwerpproces aanwezig zijn.

Ook kan het onderwerp van het bedrijf een link zijn voor een mooie speld (zie bij foto’s de speld dna). Alles is mogelijk! Bedrijfslogo’s kunnen op creatieve wijze worden uitgevoerd. Elke speld word vervaardigd in edel materiaal eventueel met edelstenen of parels.

Bij jubileumspelden.nl worden de spelden allen met de hand gemaakt en er wordt bij grote oplages gekeken of er misschien een gietproces van kan worden gemaakt.

Uitvoeringen in zilver, goud of een combinatievan edelmetaal en stenen

Afhankelijk van de wensen kan een ontwerp in meerdere uitvoeringen worden vervaardigd. Hierbij kunt u denken aan een basisspeld in zilver, een stapje hoger kunnen we dan hetzelfde ontwerp maken in zilver met gouden details en voor een echt grote gelegenheid kan datzelfde ontwerp worden gemaakt in goud. Hierbij heeft u natuurlijk de mogelijkheid om te kiezen tussen geelgoud, roodgoud en witgoud.

Van schets naar computermodel

Op basis van uw logo worden er een aantal schetsen gemaakt. Van deze schetsen wordt er een uitgekozen. Hiervan zal een rendering (computerontwerp) gemaakt worden zodat uw logo geprint of gelaserd kan worden.

Uw wensen omzetten naar het eerste ontwerp

U stuurt een mailtje met de wensen en gegevens van uw bedrijf, vereniging of gelegenheid en het logo. Vermeld daarbij wanneer het moet plaatsvinden en de aantallen van de speld die gemaakt moeten worden en het budget dat jullie hebben. Vervolgens wordt er contact met u opgenomen en spreken we de mogelijkheden door. Wij gaan schetsen maken en deze worden naar u gemaild. Vervolgens kiezen jullie een van de schetsen met eventuele op- of aanmerkingen.

Van de uitgekozen schets wordt er een rendering gemaakt. De rendering kan worden gelaserd of geprint in was en gegoten.Van dit model kan een proefmodel worden gemaakt en zal naar u worden toegestuurd zodat u een goed beeld krijgt hoe het eruit komt te zien.

Goedkeuren proefmodel

Is het proefmodel door u goedgekeurd dan zal van dit proefmodel een matrijs (= een mal) worden gemaakt. Met deze mal kunnen we de speld zo vaak als we willen in elk gewenst materiaal gieten en zijn er ook later nog spelden bij te bestellen.

U krijgt een prijsopgaaf voor de totale opdracht. 2/3e van deze prijsopgaaf wordt aanbetaald zodat wij het benodigde materiaal kunnen inkopen. Zodra de aanbetaling binnen is gaan wij aan de slag. De laatste 1/3e van de prijs betaalt u achteraf.

Wij kunnen voor u verpakkingsmateriaal leveren om de spelden mooi te presenteren. Als de spelden allemaal klaar zijn dan kunt u ze komen ophalen wanneer u in de buurt bent en anders worden ze verzekerd opgestuurd.

Waarborg spelden – kwaliteitsproduct

Voordat u de spelden kunt ophalen worden ze, als van edel materiaal zijn, eerst nog naar de waarborg gestuurd. Bij de waarborg stempelen ze het meesterteken van Inge Rens erin zodat u weet dat het door ons is gemaakt en keuren ze het sieraad op 1e gehalte zilver, 14kt goud of een combinatie daarvan. Het laten keuren van de sieraden is wettelijk verplicht. Hierdoor heeft u de garantie van een kwaliteitsproduct en een eerlijke aankoop.